Over ons

Door de wol geverfde professionals

Divarci Consultancy is opgericht door Tarik Divarci. Na zijn tijd als profvoetballer vond hij een nieuwe uitdaging in zijn werk als fraude-inspecteur bij UWV. Bij het onderzoeken van het oneigenlijke gebruik van uitkeringen miste hij na verloop van tijd de verdieping. Die vond hij wel in de Wmo 2015 en de Jeugdwet. Met zijn gedrevenheid boekte hij veel successen in de aanpak van zorgfraude bij de gemeente Den Haag. In de Hofstad leidde hij ook de pilot pgb-fraude. Op basis van zijn ervaringen ontdekte hij dat er landelijk nog een wereld te winnen is in het tegengaan van fouten en fraude in het gemeentelijke zorgdomein.

Als adviseur zorgfraude bij het VNG Kenniscentrum Handhaving en Naleving kreeg hij de kans om hieraan een substantiële bijdrage te leveren. Naast het adviseren van verschillende gemeenten legde hij samen met het kenniscentrum de basis voor de training ‘Toezichthouder rechtmatige zorg’, die hij nog altijd verzorgt. Toch kroop het bloed waar het niet gaan kon: binnen de lijnen! Daarom keerde Tarik na 2,5 jaar terug als kwartiermaker Wmo 2015/Jeugdwet. Die rol vervulde hij voor de gemeenten Zaanstad, Alkmaar en Venlo.

In de verschillende functies die Tarik bekleedde binnen verschillende organisaties in het sociaal domein ontmoette hij vakmensen die dezelfde gedrevenheid aan de dag legden als hij. ‘Een topsportmentaliteit’, noemt Tarik dat zelf. Dit leidde tot een vruchtbare samenwerking waarbinnen al enkele producten én effectieve werkwijzen zijn ontwikkeld en succesvol bij gemeenten toegepast. Door een team van door de wol geverfde professionals dat de ambitie heeft om gemeenten zichtbaar verder te helpen met toezicht en handhaving. Sociale en doelgerichte vakmensen die beschikken over de juiste expertise en die altijd bereid zijn om een stap extra te zetten.

Onze opdrachtgevers

Gemeente Epe
Gemeente Hoorn
Gemeente Venray
Gemeente Peel en Maas
Gemeente Nissewaard